Doormustafa / Apple / 0 Commentaren

Apple brengt dit jaar zeven nieuwe iPads uit

Apple zou van plan zijn maar liefst zeven nieuwe iPad-modellen uit te brengen in 2019. Dat blijkt uit nieuwe codenamen die Apple heeft aangemeld bij de Eurasian Economic Commission (EEC), ontdekte Appleinsider.

De techgigant heeft de A2200 en A2232 aan de database van de EEC toegevoegd. Volgens eerdere geruchten is één van deze iPads mogelijk een 10,2 inch-model dat de huidige iPad met 9,7 inch-scherm moet vervangen.

De EEC is een Europese markttoezichthouder. Apple registreert nieuwe producten vaak bij de instantie zodat deze in de gaten gehouden kunnen worden.

Eerder werden iPads met de codenamen A2197, A2228, A2068, A2198 en A2230 bij de EEC geregistreerd. Hoewel uit de namen van de zeven apparaten niet af te leiden is dat het om iPads gaat, staat in de beschrijvende tekst dat ze draaien op iPadOS 13.

Nieuwe iPads in het najaar

Vermoedelijk zullen de nieuwe iPads pas in het najaar verschijnen, nadat iPadOS 13 officieel beschikbaar is gesteld. Apple maakt vanaf dit jaar een speciale versie van iOS specifiek bedoeld voor tablets. Voorgaande jaren was het besturingssysteem op de iPhone en iPad grotendeels gelijk.

Op het moment biedt Apple vijf modellen van de iPad aan. De iPad Pro heeft twee versies met verschillende schermgroottes. Daarnaast worden de iPad Mini, iPad Air en de 9,7 inch-iPad verkocht.

Apple presenteert nieuwe iPads vaak in oktober, ongeveer een maand nadat de nieuwe iPhones zijn onthuld.